Рататуй с патладжан, тиквички, домат и чесън

Необходими продукти:
- 1 малка глава червен лук, нарязана на кубчета
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 малък патладжан, нарязан на кубчета
- 1 средно голяма тиквичка, нарязана на филийки
- 1 средно голяма жълта тиквичка, нарязана на филийки
- 1 голям домат, нарязан на кубчета
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В голяма купа смесете лука, патладжана, тиквичките и чесъна. Разбъркайте.
- Поръсете със зехтина, босилека, ригана, солта и прясно смляния черен пипер. Отново разбъркайте, за да ги овкусите равномерно.
- Прехвърлете в подмазана тава, като ги разпределите в един слой, без да се припокриват.
- Печете в продължение на 20 минути и добавете кубчетата домати.
- Върнете зеленчуците във фурната за още 15-20 минути, като разбърквате периодично.
- Поднесете зеленчуковия рататуй топъл с любим сос или друго, според вкуса.
Приятен апетит!
Снимка: cookingmatters.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛИКОПЕН капсули 500 мг * 60 TNT 21
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно сладко от червени домати
- Рецепти за хрупкави пържени тиквички
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
Коментари към Рататуй с патладжан, тиквички, домат и чесън