Пълнени тиквички с гъби и лук
Необходими продукти:
2 тиквички
400 грама гъби
2 глави лук
3 супени лъжици масло
1 супена лъжица настърган кашкавал
2 супени лъжици галета
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете тиквичките на няколко части надлъжно, придайте им вид на лодки, отстранявайки вътрешността със семената. Нарежете лука на ситно и го изпържете в маслото. Прибавете нарязаните гъби, подправете със сол и черен пипер на вкус и пържете в продължение на 5 минути. След това изсипете галетата, разбъркайте и с получената смес напълнете тиквичките.
Поръсете ги с настърган кашкавал, напръскайте с мазнина и изпечете във фурната.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Бяла сърнела
- Сапунка
- Мариновани гъби (без предварително варене)
Коментари към Пълнени тиквички с гъби и лук