Пури - индийски пържен хляб /Puri, Poori/

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 2 супени лъжици + 1/2 чаена лъжичка олио
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 3/4 чаена чаша вода или повече до твърдо тесто
- олио за дълбоко пържене
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, солта и 2 супени лъжици олио в средно голяма купа. Разбъркайте.
- Бавно добавете водата и замесете твърдо, но гладко и еластично тесто.
- Месете в продължение на 5-7 минути, оформете топка и я намажете с 1/2 чаена лъжичка олио.
- Разделете тестото на 10-12 равни части и замесете всяка от тях в длани до гладко тесто.
- Вземете една топка от тестото, потопете крайчето й в олио и я разточете в кръг с диаметър 10-12 сантиметра. Повторете с останалото тесто.
- Загрейте олио с дълбочина около 6-7 сантиметра в тиган на силен огън.
- Сложете първото хлебче и започнете да го поливате със сгорещеното олио, използвайки лъжица. То ще започне да се надува.
- Леко притиснете с лъжицата надолу за няколко секунди и внимателно обърнете. Пържете до златисто кафяв цвят и от другата страна.
- Извадете индийското хлебче върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. Повторете с останалите.
- Поднесете ги горещи и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: echoskitchen.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Лимонов кекс с извара
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Пури - индийски пържен хляб /Puri, Poori/