Пресни картофки с пармезан на фурна

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи, малки по размер
- 1/4 чаена чаша червен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 3-4 супени лъжици олио
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За поръсване:
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно картофките и ги нарежете на половина.
- Прехвърлете ги в голяма купа и добавете червения лук, пармезана, олиото, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
- Изсипете ги в тавичка и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 30-40 минути, като разбърквате периодично.
- Поднесете картофките топли, гарнирани със зелен лук и пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимка: artandthekitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Сладък картоф
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- При високо кръвно изяжте 1 банан или 1 небелен картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Пресни картофки с пармезан на фурна