Портокалов хляб с орехи и захаросани плодове (за хлебопекарна)
Необходими продукти:
100 милилитра суроватка
10 грама пресована мая
60 грама захар (4 супени лъжици)
2 портокала
500 грама пшенично брашно
1 чаена лъжица сол
30 грама масло
3 чаени лъжици настъргана портокалова кора
ванилин на върха на ножа
40 грама орехи и бадеми
100 грама захаросани плодове
Начин на приготвяне:
Слагайте продуктите в тази последователност, в която са описани. Затоплете суроватката до 40 градуса и в нея разтворете маята. Налейте в съда на хлебопекарната. Оставете за 15 минути, ще се появат мехурчета (ако използвате суха мая - 1,5 чаена лъжица - сложете я във вдлъбнатината, която ще направите в брашното). Добавете 1 чаена лъжица от захарта при маята, а останалото количество изсипете след брашното. Обелете и разрежете портокалите, настържете корите, вътрешността нарежете. Изсипете в мерителен съд, долейте суроватка, докато нивото достигне 225 милитра. Добавете и останалите продукти и включете на хляба да се пече на режим "кексово тесто"/"сладък хляб".
Хлебопекраната си знае работата, доверете й се.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
ХЛЕБОПЕКАРНА JOCCA
Безплатна доставка за България!ХЛЕБОПЕКАРНА VITAL PLUS
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ сироп 100 мл
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ 330 г
ИКАРОВ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 200 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Див портокал помага при болки в ставите
- Орехи - ползи и вреди
- Най-добрите храни за диабетици
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Агаве
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
Коментари към Портокалов хляб с орехи и захаросани плодове (за хлебопекарна)