Портокалов млечно-сметанов крем-десерт

Необходими продукти
За сиропа:
5 супени лъжици захар
300 милилитра вода
2 портокала
За крема:
400 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1,5 супени лъжици оризово брашно
150 грама захар
1 портокал
200 милилитра течна сметана
Начин на приготвяне:
Смесете водата и захарта в подходящ съд, който поставете на котлона. Когато течността заври, прибавете нарязания на тънки кръгчета портокал.
Нека се варят, докато се карамелизират малко. Отделете няколко резена за украса, а останалите разпределете в десертни купички заедно със сиропа.
Направете крема. Смесете двата вида брашно с прясното мляко, прибавете захарта, настърганата кора на половин портокал и сметаната.
Варете на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато консистенцията се сгъсти. Тогава свалете съда от котлона и налейте портокаловия сок.
Изчакайте кремът да се охлади и го разпределете в подготвените купички.
Украсете десерта със заделените портокалови кръгчета и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ЛАКТАНА БИО 1 600 г
НАН - 2 КОМФОРТИС ПРЕХОДНО МЛЯКО 800 г 6+ месеца
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
ФРИЗОВОМ 0 - 12 месеца 400 г
ХИП 3 ОРГАНИЧНО ДЕТСКО МЛЯКО 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
Коментари към Портокалов млечно-сметанов крем-десерт