Понички с мед

Необходими продукти:
брашно 3 чаши
яйца - 4
сода - 1 ч. л.
кисело мляко - 1 чаша
захар - 3-4 с. л.
ванилова захар - 1 пакетче
мед
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него прибавете содата, солта, ваниловата захар, захарта на пясък и яйцата. Смесете киселото мляко с около 2 чаши брашно, ако сместа е много течна - добавете още (например 1 чаша). Оставете да престои няколко минути на стайна температура. Консистенцията трябва да бъде относително гъста, но не прекалено, т. е. да се плъзга по лъжицата, но не да се стича по нея.
Нагорещете олио в тенджера и намалете малко котлона, после с помощта на чаена лъжичка оформяйте късчета от тестото и пускайте в горещата мазнина. Пържете колкото е необходимо. След това, затоплете мед с няколко лъжици вода в малък тиган, добавете подправки на вкус (канела, например) и разбъркайте. Залейте поничките с меда и ги оставете да изстинат мъничко. Сервирайте с чай!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛВА ПИЛИНГ ДУШ ГЕЛ С БЯЛА КАОЛИНОВА ХУМА 300 мл
ИНОФАРМ ХОЛИСТИК БЮТИ ПМС СЪПОРТ ФОРМУЛА капсули * 60
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл.
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ-ЛОСИОН СПРЕЙ ПРОТИВ ЗАПЛИТАНЕ НА КОСАТА 100 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН ЗА СТАВИ С ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ капсули * 60
ЦИНК ХЕЛАТ 15 мг С МЕД ВЕГАН таблетки * 120 HOLLAND & BARRETT
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Заместете сутрешното кафе с тoплa вoдa c мeд
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Тутманик
- Отслабване с мед и канела
- Пилешко филе с мед и горчица
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Агаве
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Манука
Коментари към Понички с мед