Плодов десерт от извара с шоколадова глазура

Необходими продукти:
3 супени лъжици захар
150 грама шоколад
250 грама извара
пресни плодове по избор: киви, ягоди, вишни...
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата. След това с помощта на четка намажете стените на подходящи силиконови формички, в които ще направите десерта. Приберете ги във фризера, трябва да замръзнат.
През това време разбийте в блендер извара със захарта, докато се получи еднородна смес.
Измийте плодовете и ги нарежете на малки парчета.
Когато формичките замръзнат, извадете ги от фризера и в тях разпределете подсладената извара, сложете плодовете върху нея. Ако предпочитате, може да ги смелите заедно с изварата и тогава да напълните формичките.
След това залейте с разтопен шоколад и отново приберете във фризера. Щом покритието стегне, десертът е готов за поднасяне. Извадете в чиния и се насладете на вкуса.
Добър апетит!
Снимка: beremennost-po-nedelyam.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечно смути със замразени плодове
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Салак
- Дюля
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Чийзкейк в чашка
- Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем
Коментари към Плодов десерт от извара с шоколадова глазура