Пилешки хапки с кашкавал и магданоз

Необходими продукти:
500 грама пилешко филе
4 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици вода
3 чаени лъжици сух лук
1,5 чаена лъжица подправки (за пиле)
1/2 чаена лъжица черен пипер
1/4 чаена лъжица сух копър
1/2 чаена лъжица чесън на прах
1 чаена чаша галета
1 чаена чаша накълцан магданоз
0,5 чаена чаша настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте филето, подсушете и нарежете на парчета. Смесете лимоновия сок, водата, олиото и подправките и мариновайте месото в тази комбинация за няколко часа. След това отцедете маринатата.
Смесете галетата, магданоза и настъргания кашкавал. Оваляйте в тази смес хапките и изпържете до образуването на златиста коричка. Поднесете с любимия си сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Отглеждане на магданоз
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Магданоз
Коментари към Пилешки хапки с кашкавал и магданоз