Пилешки сърчица с ориз и зеленчуци
Необходими продукти:
300 грама пилешки сърчица
1,5 чаени чаши дългозърнест ориз
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 малък патладжан
1 сладка чушка
1 домат
сол и смлян черен пипер на вкус
малко олио
Начин на приготвяне:
Сварете сърчицата в голямо количество подсолена на вкус вода и ги извадете в чиния. Запазете бульона.
Нарежете скилидките чесън на ситно и ги изпържете в нагорещено олио до появата на чеснов аромат. След това прибавете последователно нарязаните на тънки сламки морков, лук, патладжан и чушка. Пържете ги заедно в продължение на около 3 минути, след което сложете в съда и нарязания на малки парчета домат.
Няколко минути по-късно добавете сърчицата (също нарязани) и подправете със сол и смлян черен пипер.
Налейте бульона, той трябва да покрие зеленчуците.
Ред е на добре измития ориз.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя на силен огън 3 минути. След това намалете температурата до средна, а 7 минути по-късно - до минимум.
Ако е необходимо, по време на приготвянето доливайте по малко бульон, но след като този в тигана се поеме напълно от ориза.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
- Сом на фурна със зеленчуци
- Седемдневна оризова диета
- Как и колко да варим различните зеленчуци
Коментари към Пилешки сърчица с ориз и зеленчуци