Пилешки бутчета с чесън
Необходими продукти:
3 пилешки бутчета (без кост)
3 настъргани моркова
кашкавал
магданоз, копър
подправки за пиле
6 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Сложете месото в съд за печене, поръсете с нарязания чесън, подправките, най-отгоре настърганите моркови и сложете във фурната за 10 минути при 180 градуса на режим "вентилатор" (налейте и малко вода). След това извадете от печката, обърнете бутчетата така, че да "легнат" върху морковите, сякаш са върху пухкав дюшек и върнете отново във фурната. Когато бутчетата се изпекат, покрийте ги с парчета кашкавал, поръсете с магданоз и копър и оставете кашкавалът да се разтопи. Ястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън
- Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
- Печени пилешки бутчета с картофи и портокал
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Рулца от пилешки бутчета в патладжани
Коментари към Пилешки бутчета с чесън