Пилешки бутчета с чесън

Необходими продукти:
3 пилешки бутчета (без кост)
3 настъргани моркова
кашкавал
магданоз, копър
подправки за пиле
6 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Сложете месото в съд за печене, поръсете с нарязания чесън, подправките, най-отгоре настърганите моркови и сложете във фурната за 10 минути при 180 градуса на режим "вентилатор" (налейте и малко вода). След това извадете от печката, обърнете бутчетата така, че да "легнат" върху морковите, сякаш са върху пухкав дюшек и върнете отново във фурната. Когато бутчетата се изпекат, покрийте ги с парчета кашкавал, поръсете с магданоз и копър и оставете кашкавалът да се разтопи. Ястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с карамелизиран лук и ябълки
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
Коментари към Пилешки бутчета с чесън