Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с гъби и лук в червено вино

Пиле с гъби и лук в червено вино

от 13 ное 2013г.
Пиле с гъби и лук в червено вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1,5 килограм пилешко месо

1/2 бутилка сухо червено вино

6 парчета сланина или тлъст бекон

250 - 300 грама гъби

12 малки глави лук шалот

2 - 3 големи скилидки чесън

2 големи моркова

студено пресован зехтин

2 стръка прясна мащерка или 2 - 3 щипки сушена

1 дафинов лист

прясно смлян черен пипер

сол

магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Разпределете месото на 8 порции (или на повече), сложете го в тенджера и залейте с виното. Лука нарежете на кръгчета. Обелете морковите и ги разрежете на 4 по дължина. Сложете ги заедно с лука при месото, добавете мащерката, дафиновия лист и приберете съда в хладилника за един ден, за да се мариноват продуктите. След това отцедете виното и го запазете в отделен съд. Подсушете парчетата месо с помощта на хартиена кърпа. Загрейте зехтина в тиган с дебело дъно, запържете на средна температура пилешкото до образуване на златиста коричка от всички страни и извадете с помощта на решетъчна лъжица. Сложете в чиния.

В същия тиган, в който сте пържили месото, сложете зеленчуците (извадени от маринатата) и намачкания чесън. Пържете в продължение на 2 - 3 минути.

Сложете пилешкото и зеленчуците в тенджера с дебели стени, залейте ги с виното, което запазихте, овкусете със сол и пипер. Нека всичко заври на среден огън, след което намалете температурата до минимум и оставете ястието да се приготвя при плътно затворен капак в продължение на 1,5 - 2 часа.

През това време подгответе гъбите - отрежете крачетата им (те няма да ви трябват), шапките нарежете на парчета, сланината - на малки кубчета. Изпържете двата продукта (за 15 - 20 минути).

Когато пилешкото е готово, към него добавете гъбите и сланината (бекона). Ако е необходимо, подправете с още сол и пипер. Преди да поднесете, поръсете ястието с нарязан магданоз.

Съществува вариант за приготвянето на тази вкуснотия с добавяне на 1/2 чаена чаша коняк, освен виното. Ако желаете, опитайте.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
  • Колко време да варим различните видове гъби? Колко време да варим различните видове гъби?
  • Ориз с гъби и чесън Ориз с гъби и чесън
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
2.30лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
86.30лв.

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

Коментари към Пиле с гъби и лук в червено вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пиле с гъби и лук в червено вино
    www.framar.bg 
    на 17 June 2025 в 23:56
    Коментирайте "Пиле с гъби и лук в червено вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Горска челядинка
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Ориз с гъби и чесън
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
  • Сапунка
  • Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
  • Пържени пилешки трътки с подправки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Пиле с печени чушки

преди 2213 дни, 13 часа и 53 мин.

Ранно пиле или нощна птица – кое сте и кое предпочитате да бъдете?

преди 3772 дни, 7 часа и 3 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 4 дни, 7 часа и 40 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 4 дни, 14 часа и 41 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 8 дни, 6 часа и 58 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 9 дни, 6 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Лекува ли пилешката супа простуда и настинка Лекува ли пилешката супа простуда и настинка

Лекува ли пилешката супа простуда и настинка

от 17 яну 2024г. Прочети повече
Двуспорова печурка Двуспорова печурка

Двуспорова печурка

от 08 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПАРФЮМ RUE PERGOLESE 50 мл

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ЧЕРЕША И ЛАЙМ прах 300 г

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ЯБЪЛКА прах 300 г

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ЛИМОН прах 300 г

ИНОФАРМ СЪН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ДЕЦА SPF50 100 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНЕ Д'ОРО B КОМПЛЕКС капсули * 30 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 17:03:31

МАГНЕ Д'ОРО B КОМПЛЕКС капсули * 30 ФОРТЕКС

Коментар на: Ani от 17 юни 2025г. в 16:52:18

АЛЕГРА таблетки 120 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:38:24

ЦИКАТРИДИНА маз 60 г НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:29:20

ЦЕНТРУМ A-Z таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:27:40
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival