Пилаф с гъби и чесън

Необходими продукти:
400 грама ориз
20 малки печурки
1 среден морков
2 средни глави лук
1/2 червена чушка
1/2 жълта чушка
1 глава млад чесън
олио
сол
сладък червен пипер
майорана
куркума
босилек
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги подсушете. Загрейте добре олио в подходящ съд, изсипете гъбите в него и ги изпържете на силен огън. Добавете лука, нарязан на полукръгчета. Пържете в продължение на 3 - 4 минути, бъркайки непрекъснато. След това намалете котлона до минимум, затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават 15 минути (разбърквайте периодично). Идва ред на моркова - нарежете го на ситно и го изсипете в тигана при лука и гъбите, увеличете температурата и оставете да се приготвя 5 - 7 минути, бъркайки непрекъснато. Нарежете и чушките, добавете и тях. Нека комбинацията се задушава още 5 минути, след което сложете сол на вкус и по 1/3 чаена лъжичка от останалите подправки. Изсипете половината от ориза, отново сложете малко от подправките, следва останалия ориз и пак подправки. Най-отгоре поставете глава млад чесън (цяла, отрежете зелената част). Залейте всичко с вряща вода, чието ниво да бъде около 1 см над ориза. Сложете ястието да се приготвя на бавен огън при затворен капак в продължение на 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БЕТИНА БАРТИ УЛТРА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ОРИЗОВО МЛЯКО И ВАНИЛОВ ЦВЯТ 400 мл
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Полската сърнела
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ливадна виолетка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Гъби портобело
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
Коментари към Пилаф с гъби и чесън