Пиде с яйца и кашкавал

Необходими продукти:
яйца (2 за тестото + по 1 за плънката на всяко пиде)
2 супени лъжици сметана
3 супени лъжици олио
500 милилитра топла вода
11 грама мая
500 грама брашно
3 чаени лъжици захар
щипка сол
100 грама кашкавал
2 домата
2 супени лъжици доматен сос
Начин на приготвяне:
Смесете 2 яйца с олиото и сметаната. Налейте топлата вода, разбъркайте, сложете маята, захарта и щипка сол.
Директно с съда с тези продукти пресейте брашното и замесете тесто. Сложете го в подмазана с олио тава и оставете на топло място за 30-40 минути.
След това го разделете на 10-12 части, които разточете. Оформете ги като лодки, като подвиете краищата, за да се образуват малки "стени".
Намажете тестото с доматен сос, поръсете с настъргания кашкавал и чукнете по 1 яйце. Сложете по няколко кръгчета домат и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20-30 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
- Пица с пилешко, лук и гъби
- Бърза пица без месене
- Здравословна черна пица
- Пица с гъби и сметанов крем
- Неаполитанско тесто за пица
Коментари към Пиде с яйца и кашкавал