Печено цветно зеле с лук и горчица
Необходими продукти:
500 грама цветно зеле
1 глава лук
3 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжица горчица
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо разделете цветното зеле на съцветия. Лука обелете, нарежете и разделете на кръгчета. Смесете зеленчуците и към тях прибавете смесените горчица и кисело мляко. Разбъркайте всичко старателно и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Изсипете в тава и изпечете във фурната до желаната готовност. Ако предпочитате зелето по-меко, покрийте съда с фолио. Когато успеете с лекота да продупчите карфиола с клечка за зъби, махнете фолиото и нека ястието се запече до образуването на апетитна коричка.
Ако не използвате фолио, ще получите хрупкав лучен чипс и неустоима коричка върху зелето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Карфиол, Цветно зеле
- Салата Табуле с карфиол
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Домашен ориз от карфиол
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
- Пържен карфиол по корейски
- Консервиран карфиол с домати и чесън
Коментари към Печено цветно зеле с лук и горчица