Печени ябълки в хлебна купа

Необходими продукти:
120 грама брашно
щипка сол
щипка канела
щипка настъргано индийско орехче
щипка пудра захар
75 грама кафява захар
4 супени лъжици масло
120 милилитра прясно мляко
3 яйца
2 ябълки
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата до получаването на пяна с щипка пудра захар. Прибавете брашното, 1 супена лъжица разтопено масло, сол, налейте млякото и направете тесто.
Затоплете подходяща тава във фурната за 2 минути при 200 градуса. Като се нагрее, я намажете с 1 супена лъжица масло.
В нея сложете тестото, разпределете го и по стените на съда и изпечете до златисто при 200 градуса (около 20 минути).
За да направите плънката, първо разтопете останалото масло в тенджера. Към него прибавете кафявата захар, канелата, обелените, почистени и нарязани ябълки, индийското орехче. Нека всичко се задушава в продължение на 4 минути, като не затваряте съда с капак и разбърквате периодично.
Напълнете кошницата от тесто с ароматната ябълкова плънка и поднесете десерта леко охладен.
Добър апетит!
Снимки: sunny7.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ прах 81 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ ОРГАНИК 500 мл
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 60
ПЧЕЛЕН МЕД ОТ ЯБЪЛКОВ ЦВЯТ 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Диета с ябълки за 7 дни
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- 22 интересни факта за хляба
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Печени ябълки в хлебна купа