Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол

Необходими продукти:
- картофи според броя на хората
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Измийте старателно картофите под студена течаща вода и ги подсушете.
- Обтрийте кората им със зехтин, използвайки ръцете си или четка за сладкиши.
- Подправете ги със сол и прясно смлян черен пипер от всички страни.
- Надупчете с вилица цялата повърхност на картофите и ги разпределете в тавата.
- Печете около 50-60 минути, като ги обръщате на всеки 20 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КОПРИВА НА ПРАХ 150 г ЗДРАВНИЦА
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ОРИЕНТАЛСКИ ПОДПРАВКИ 10 г
НовКОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК 10 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Калоферче
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
Коментари към Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол