Печени скариди с мед и лимон
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша сос Хойсин
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 700 грама скариди, обелени
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:

- В средно голяма купа смесете соса Хойсин, меда, лимоновия сок и лимоновата кора. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете скаридите в найлонов плик с механизъм за затваряне, добавете маринатата и затворете плътно.
- Леко разклатете плика, за да се покрият равномерно и ги оставете да се мариноват в продължение на 30 минути.
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тава с алуминиево фолио. Изхвърлете маринатата.
- Печете около 6-8 минути до златист цвят.
- Поднесете скаридите топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!

Снимки: damndelicious.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АБОКА ГРИНТУС ЗА ДЕЦА сироп 180 г
ПРОМОМЕДИСТУС АНТИВИРУС МЕД И ЛИМОН таблетки * 10
ВИУЗИД КИДС сироп 100 мл.
КАРМОЛИС БОНБОНИ ОТ АЛПИЙСКИ БИЛКИ С МЕД И ВИТАМИН C 75 г
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ЛИМОН пастили * 12
МАКСИ ВИТА СЕПТАНГИН МЕД И ЛИМОН пастили * 16
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Агаве
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Отслабване с мед и канела
- Отглеждане на лимон
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Манука
Коментари към Печени скариди с мед и лимон