Печена скумрия с лук

Необходими продукти:
2 скумрии
1 средна глава лук
1/2 лимон
2 с. л. майонеза или сметана
сол и подправки за риба на вкус
Начин на приготвяне:
Може да използвате прясна или замразена риба. Размразете, ако е замразена, отстранете главата, почистете. Натрийте отвътре и отвън със сол и подправки, оставете на хладно място за 20 - 30 минути. След това разрежете скумриите на порции, но не разрязвайте напълно рибата, просто направете разрези по нея. В тях сложете полукръгчета лук, а върху долната част подредете кръгчета лимон. Намажете отгоре рибата със сметана или майонеза, може да поръсите допълнително с подходящи подправки. Сложете в тава, застлана с два слоя фолио и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна до получаването на красив златист цвят (около 25 - 30 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕГЕНЕРЛАЙФ ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3 500 IU капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Печена скумрия с лук