Печена риба с картофи, лук и домати
Необходими продукти:
250 грама филе от риба по ваш избор
2 средни картофа
1 средна глава лук
1/2 среден домат
50 грама настърган кашкавал
майонеза
прясно изцеден лимонов сок
соев сос
сол
магданоз
подправки за риба
Начин на приготвяне:
Полейте филето със соев сос и лимонов сок, поръсете със сол, червен и черен лют пипер, подправки и оставете за около половин час да се маринова. Нарежете картофите на тънки кръгчета (колкото по-тънки са те, толкова по-препечени ще станат). Подредете слой от тях на дъното на съда, в който ще печете рибата, отгоре сложете лука, нарязан на полукръгчета. Овкусете със сол, подправки, нарязан магданоз. Върху всичко това подредете рибата. Отгоре сложете доматите и няколко шайби лук. Следват отново картофи, подправки, магданоз. Сложете майонеза и поръсете с настъргания кашкавал. Поставете ястието във фурната и изпечете при 180 градуса в продължение на около 45 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Намалете високата температура със суров картоф
- Пилешки дробчета с лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Ползи и вреди на червения лук
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Печена риба с картофи, лук и домати