Печена риба на жар
Необходими продукти:
3,5 килограма сьомга
червен пипер на вкус
сол на вкус
лимон
фолио
Начин на приготвяне:
Изчакайте рибата да се размрази и я нарежете на пържоли с дебелина около 2 - 3 сантиметра.

Натрийте ги първо със сол, след това с пипер (сьомгата ще промени цвета си). Втривайте равномерно подправките.

Увийте плътно парчетата риба във фолио. Изберете по-здраво такова и да не бъде надрано или скъсано. Ако е необходимо направете два слоя.

Докато рибата поема ароматите и вкусовете на подправките, пригответе барбекюто.

Може да си направите импровизирана скара (мангал). Подберете дърва, от които се получава добра жар.

Сложете рибата върху решетка и изпечете на жарта (трябва да няма огън).

Нарежете лимона на парчета и изцедете сока му директно върху готовата риба.

Ами запрятайте ръкави и да ви е вкусно :)

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОЛАЙФ СИСТЕМС ЕДИНИЧНО ОДЕЯЛО ОТ ФОЛИО
ЕДИНИЧНО СПАСИТЕЛНО ОДЕЯЛО ОТ ФОЛИО
СТИКС ФОЛИО ЗА УВИВАНЕ НА ТЯЛОТО
СПАСИТЕЛНО ОДЕЯЛО/ФОЛИО 1,6 м/2,1 м
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Ризото със сьомга, грах и фенел
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Печени круши с мед, канела и ванилия
Коментари към Печена риба на жар