Печен карфиол с чесън и лимон
Необходими продукти:
1 глава карфиол
5 скилидки чесън
1 лимон
6 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте цветното зеле, подсушете го и разделете на "букетчета", които подредете в подходяща тава.
Обелете скилидките чесън, намачкайте ги с помощта на преса и ги смесете със зехтина.
Изцедете сока от цитруса, половината от кората му настържете.
Поръсете карфиола с кората, полейте със сока и прибавете чесновия зехтин.
Разбъркайте и изпечете във фурната за около 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Цветно зеле, карфиол
- Карфиол с гъби и целина
- Топла салата с карфиол, нахут и нар
- Пилешко с цветно зеле и сметана на фурна
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
- Ориз с карфиол и лешници на фурна
Коментари към Печен карфиол с чесън и лимон