Панирани гъби с чеснова майонеза

Необходими продукти:
300-400 грама печурки
2 яйца
50 грама галета
400 милилитра олио
2-3 скилидки чесън
майонеза
Начин на приготвяне:
Избършете гъбите с влажна кърпа. Ако сред тях има прекалено големи, разрежете на 2 или 4 части (зависи от размера).
Сгорещете олиото в подходящ съд, яйцата разбийте отделно с малко сол.
Потопете всяка гъба в яйцата, след това оваляйте в галетата и изпържете в мазнината (около 5-7 минути).
Намачкайте скилидките чесън и ги прибавете към майонезата. Ароматният сос е готов, може да поднесете гъбите с него.
Добър апетит!
Снимка: vkus.3dn.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Горска челядинка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Ориз с гъби и чесън
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Сапунка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Ливаден пачи крак
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Панирани гъби с чеснова майонеза