Палачинки от нахутено брашно с плънка от тиква и кашкавалена коричка

Необходими продукти:
100 грама брашно от нахут
1 яйце
300 милилитра прясно мляко
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжица масло (с връх)
сол, смлян черен пипер и куркума на вкус
За плънката:
600 грама тиква
150 грама лук
2 стръка розмарин
настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете брашното от нахут с куркумата.
Прибавете олиото, яйцето и млякото, сложете сол и черен пипер на вкус. Смесете и оставете тестото да почива 30-40 минути.
През това време направете плънката.
Обелете тиквата, почистете от семената и я нарежете на малки кубчета.
Изпържете лука в маслото, прибавете стръковете розмарин и 3 минути по-късно извадете продуктите от съда, в който сложете тиквата. Подсолете и нека се приготвя, докато омекне (около 20-30 минути). Оставете да се охлади.
Изпечете тънки палачинки от тестото в намазнен тиган. Върху всяка сложете от тиквата и поръсете с настърган кашкавал.
Затворете, оформяйки "пакетчета" и подредете в тава, чието дъно сте подмазали с масло.
Поръсете с кашкавал и запечете във фурната до образуването на златиста коричка (около 30 минути).
Добър апетит!
Снимка: cookorama.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Палачинки без яйца
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки с бадемово брашно и ленено семе
- Палачинките на баба
- Бобени палачинки
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Палачинки от нахутено брашно с плънка от тиква и кашкавалена коричка