Оризови кюфтета

Необходими продукти:
1 чаша ориз
100-150 грама сирене
2 яйца
200 грама гъби (изпържени)
1 глава лук
малко магданоз
галета
олио за пържене
сол, пипер (черен)
зеленчуци за гарнитура - по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и магданоза, сиренето настържете. Сварете ориза, лука запържете, докато омекне.
Смесете ориза, гъбите, лука, магданоза и сиренето с разбитите отделно яйца. Посолете, подправете с пипер, ако желаете. Разбъркайте всичко добре и оставете сместа за кратко да постои. След това оформете кюфтенца от нея, оваляйте ги в галета и ги пържете по 2-3 минути от всяка страна (до получаването на златиста коричка).
Поднесете със зеленчуци!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
БИОХЕРБА ШАМПОАН С МАГАРЕШКО МЛЯКО И ОРИЗОВА ВОДА 250 мл
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
АБОФАРМА ЛИНОПРИКСОЛ ПЛЮС таблетки * 60
МАТИСЪН БИО РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Седемдневна оризова диета
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз с гъби и чесън
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Оризови кюфтета