Орехов сос с чесън

Необходими продукти:
100 грама орехови ядки
2 скилидки чесън
50 милилитра олио
1 супена лъжица оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Счукайте орехите, но не ги превръщайте в брашно, нека се усещат парченца. Чесъна счукайте заедно със сол на вкус. Смесете двата продукта, налейте оцета и олиото.
Разбъркайте и сосът е готов.
Поднесете като допълнение към месо или просто си го хапнете с хляб.
По желание изпечете предварително орехите, това ще придаде на соса по-различен вкус.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Черен орех
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Листа от орех подобряват храносмилането и заздравяват косата
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Сос Бъфало
Коментари към Орехов сос с чесън