Мус от моркови

Необходими продукти:
2,5 кг моркови
4 с. л. захар
1 с. л. желатин
2 с. л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в 2 чаши студена преварена вода за 40 минути. След това го затоплете леко, докато се разтвори. Изцедете сока от морковите с помощта на сокоизтисквачка, смесете го със захарта и сложете на котлона да заври. Добавете разтворения желатин и лимоновата кора, затоплете, но не допускайте сместа да заври. Охладете, преди да започне да се желира и разбийте с миксер до получаването на пяна. Разпределете в подходящи чашки или купички и сложете на студено, докато десертът се сгъсти. Преди да поднесете, може да поръсите с кафява захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ГЕВОЛ MED ЕКСПРЕС МУС ЗА СУХА КОЖА 125 мл
АЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ИНОФАРМ АВТОБРОНЗИРАЩА МУС-ПЯНА ЗА ТЯЛО МЕДИУМ 150 мл
ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ ПРОЗРАЧЕН МУС АВТОБРОНЗАНТ CLEAR MEDIUM-DARK 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Обикновен маслен крем
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
Коментари към Мус от моркови