Морковено пюре с маскарпоне и канела

Необходими продукти:
900 грама едро нарязани моркови
1 супена лъжица масло
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица захар
4 супени лъжици маскарпоне или заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера с вода на котлона. Когато течността заври, в нея изсипете обелените и нарязани на едри парчета моркови. Намалете температурата, затворете съда с капак и оставете зеленчукът да се приготвя в продължение на 15-20 минути (морковите трябва да станат много меки).
Извадете ги и с помощта на гевгир отцедете течността. След това смелете с кухненски робот до получаването на пюре.
Разтопете маслото в подходящ съд, изсипете в него оранжевото пюре, сложете канелата и захарта. Накрая прибавете маскарпонето или заквасената сметана. Поставете всичко на котлона и затоплете, като разбърквате, докато пюрето се сгъсти. Ако консистенцията се получи прекалено гъста, налейте малко прясно мляко или течна сметана.
Вече може да поднесете или да използвате за направата на сладкиши и други десерти.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПИЕР КАРДЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ОЛИО-АКТИВАТОР ЗА ТЕН SPF6 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Див морков
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Термично обработените моркови могат да причинят алергична реакция
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Чийзкейк в чашка
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Морковено пюре с маскарпоне и канела