Морковено песто с орехи, чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши настъргани моркови
- 1/2 чаена чаша печени орехи, нарязани на едро
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1 скилидка чесън
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
- Комбинирайте в блендер настърганите моркови, орехите, пармезана, чесъна и солта и пасирайте, докато морковите и орехите се нарежат на ситно.
- Върнете с лъжица отделилата се по стените смес, отново включете уреда и постепенно добавете зехтина, без да изключвате блендера.
- Пюрирайте до еднородна консистенция и прехвърлете в купа.
- Гарнирайте морковеното песто с орехи и го поднесете.
Забележка!
Ако консистенцията е прекалено гъста за вашия вкус, добавете още малко зехтин, но не повече от 1/2 чаена чаша общо.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС УСКОРИТЕЛ ЗА ТЕН И СОЛАРИУМ 150 мл.
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовКАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Див морков
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Орехи - ползи и вреди
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Черен орех
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
Коментари към Морковено песто с орехи, чесън и пармезан