Морковени кексчета с орехи, стафиди и канела

Необходими продукти:
400 грама моркови
2 яйца
130 грама брашно
100 грама масло
1 чаена лъжица олио
120 грама захар на пясък
1 супена лъжица пудра захар
1/2 чаена лъжица сода
щипка канела
50 грама орехови ядки
50 грама стафиди
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте стафидите с вряща вода и оставете да престоят в нея 10 минути, за да омекнат. Ореховите ядки изсушете в сух тиган, след което счукайте едро. Морковите настържете с помощта на едро ренде.
Смесете яйцата с маслото (да не е студено) и захарта, разбийте ги заедно. Постепенно прибавете пресятото със содата, солта и канелата брашно, като бъркате непрекъснато. Изсипете в тестото морковите, стафидите, орехите и разбъркайте.
Подмажете с олио силиконови формички за мъфини или използвайте хартиени. В тях разпределете получената смес, като запълните 2/3 от обема на всяка.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 20-30 минути. Кексчетата ще потъмнеят, но вътре ще останат влажни поради наличието на моркови в тестото.
Извадете от фурната, нека се охладят напълно и поръсете с пудра захар. Може да украсите с орехови ядки.
Добър апетит!
Снимка: Shutterstock
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОВИОТИК за деца саше * 10
ТермолабилниАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
КАРОТЕН PROTECT & TAN СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО СПРЕЙ ЗА ТЕН SPF30 150 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Морковени кексчета с орехи, стафиди и канела