Морковена салата с магданоз, орехи и чесън

Необходими продукти:
- 3 средно големи моркова, обелени и настъргани на едро
- 2-3 скилидки чесън, смлени
- 1/3 чаена чаша листа от магданоз, нарязани
- 1/3 чаена чаша орехи, нарязани на едро
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 супени лъжици кисело мляко
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Пригответе дресинга в малка купа, като смесите зехтина, киселото мляко и солта. Разбъркайте добре.
- В по-голяма купа смесете настърганите моркови и чесъна, добавете дресинга и отново разбъркайте.
- Прибавете магданоза и орехите и подправете с черен пипер.
- Разбъркайте салатата, за да се овкуси равномерно.
- Поднесете я с препечен пълнозърнест хляб или крекери и й се насладете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
НовАРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Див морков
- Отглеждане на магданоз
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
Коментари към Морковена салата с магданоз, орехи и чесън