Млечни хлебчета

Необходими продукти:
400 мл прясно мляко
530 гр брашно (100 гр от тях да е пълнозърнесто)
40 мл олио (масло)
1,25 ч. л. суха мая
1,5 ч. л. сол
сусам за поръсване
прясно мляко или сладка вода за намазване
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджерка 180 мл от млякото, към него прибавете 30 г брашно (3 с. л.), разбъркайте и оставете на среден огън, докато сместа не се сгъсти. Бъркайте през цялото време и не позволявайте да заври. Сваляйки от котлона, разбъркайте старателно.
В подходящ съд изсипете брашното, содата, маята, прибавете останалото мляко (леко затоплено), мазнината и получената по-рано смес от мляко и брашно. Замесете тесто и го оставете да втасва. Не се получава лепкаво, но не и идеално гладко. Разделете готовото тесто на 15 части, на всяка от тях придайте кръгла форма. Подредете в тава, но оставяйте достатъчно място между хлебчетата. Нека престоят 40 минути на топло място. След това намажете с топла сладка вода или прясно мляко, поръсете със сусам и поставете в загрята до 160 градуса фурна за около 30 минути (трябва да се зачервят).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
НАН - 1 КОМФОРТИС 0+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
НАН A.R. - НЕСТЛЕ 400 г
ФРИЗОЛАК LF БЕЗ ЛАКТОЗА 400 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Цветни рулца от тортила питки
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
Коментари към Млечни хлебчета