Млечен дресинг с пармезан, мащерка и чесън

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша кисело мляко
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1/4 чаена лъжичка каперси
- 1 супена лъжица студено пресован зехтин
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете киселото мляко, лимоновия сок, пармезана, каперсите, зехтина, горчицата, чесъна, мащерката и щипка сол в блендер.
- Пасирайте с ниска скорост до гладка консистенция.
- Подправете млечния дресинг със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
- Прехвърлете в купа и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: killingthyme.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
Е ЛЕК МЕХЛЕМ ЗА НОСЛЕ 20 мл
ДЕНТИ-ПОП БЛИЗАЛКА БЕЗ ЗАХАР ЗА ГЪРЛО С ВКУС НА МАЛИНИ
БОНБОНИ АЛПИ * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Какво лекува мащерката
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Отглеждане на мащерка
Коментари към Млечен дресинг с пармезан, мащерка и чесън