Ментов сос (за месо)

Необходими продукти:
1/2 чаена чаша ябълков оцет
1/4 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша вода
2/3 чаена чаша смлени ментови листа
Начин на приготвяне:
Налейте оцета и водата в малка тенджера, прибавете и захарта. Поставете съда на среден огън и бъркайте в продължение на 5 минути, докато сладките кристалчета се разтопят.
Нека сместа кипне и варете 10 минути на бавен огън. Течността ще се сгъсти малко.
Свалете от котлона, добавете ментовите листа и разбъркайте.
Сосът се поднася охладен до стайна температура. Подходящо допълнение е към печено агнешко, пържоли и сварен грах.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовБИОХЕРБА ЧАЙ ПРИ МЕТЕОРИЗЪМ НАСИПЕН 120 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Спазмолитици
- Мента
- Отглеждане на мента
- Мента - полезни свойства и приложения
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Лечебни растения, които може да отглеждате у дома
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Успокойте стомаха си с конфитюр от мента
- Как да си направим екстракт от мента?
Коментари към Ментов сос (за месо)