Мариновани печени гъби със сметанов сос и чесън

Необходими продукти:
250 грама печурки
6 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжици сос терияки
1 чаена лъжица сусамово масло
150 грама заквасена сметана
2 скилидки чесън
зелени подправки по избор
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите, отрежете крачетата им, а шапките сложете в подходяща купа. Налейте соевия сос, соса терияки, сусамовото масло и разбъркайте старателно, като преди това продупчете гъбите с помощта на клечка за зъби.
Нарежете ситно обелените скилидки чесън и зелените подправки, и прибавете към сметаната. Разбъркайте.
Направете "купичка" от фолио и в нея изсипете маринованите гъби заедно със соса. Поставете в подходящ и изпечете във фурната за 20 минути при температура от 200 градуса.
Извадете ги в подходящ съд и поднесете със сметановия сос.
Добър апетит!
Снимка: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъбите помагат при деменция
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
Коментари към Мариновани печени гъби със сметанов сос и чесън