Макарони с тиква и лук
Необходими продукти:
100 грама макарони
1 чаена чаша настъргана тиква
1 глава лук
1 чаена лъжица каперси
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода.
Обелете лука и го нарежете, след което задушете до прозрачност в нагорещено олио. След това прибавете тиквата, разбъркайте и налейте малко вода. Оставете да се задушава около 15 минути (докато омекне).
Щом това стане, изсипете сварените макарони при зеленчуците и сложете каперсите. Разбъркайте и подправете ястието на вкус със сол, смлян черен пипер. Може да поръсите със ситно нарязан магданоз или друга любима зелена подправка, също да използвате и настърган кашкавал или друго сирене.
Добър апетит!
Снимка: kitchensecrets4you.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Диета с тиква за 12 дни
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
Коментари към Макарони с тиква и лук