Кюфтета с плънка от яйца

Необходими продукти:
500 гр кайма
4 сварени яйца
200 гр лук
100 гр хляб
200 мл прясно мляко
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и сварените яйца. Лука изпържете до златисто в олио. Смесете с яйцата и сложете сол на вкус. Накиснете хляба в млякото, смесете с каймата, отцедете леко сместа, овкусете със сол и пипер. Направете "питки" от каймата. В средата на всяка сложете по малко плънка от яйцата и лука, затворете и оформете кюфтета. Подредете ги в подмазана с масло тава и поставете във фурната при 180 градуса за около 40-45 минути. Може също да се изпържат в тиган.
Предложения:
- Плънката от яйца и лук може да замените с пържени гъби;
- Отлична гарнитура към ястието е картофеното пюре.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Печени кюфтета с розмарин и чесън
- Иракски пържени кюфтета с телешко месо (Uroog)
- Пържени кюфтета с кашкавал и домати
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Приложете 7 хитрости за здравословни и сочни кюфтета
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
Коментари към Кюфтета с плънка от яйца