Кюфтета с кашкавал в зеленчуков сос
Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
1 жълтък
2 глави лук
30 милилитра олио
1/2 чаена лъжица сух риган
щипка сол
100 грама кашкавал
2 зрънца кардамон
1 сушен лимон
1/2 чаена лъжица суха майорана
1 морков
300 грама свинска кайма
1/2 чаена чаша доматен сос
2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на ситно ренде.

Смелете филето заедно с каймата, към тях прибавете кашкавала, жълтъка, сол и пипер на вкус и омесете всичко.

С мокри ръце оформете кюфтета.

Нарежете лука на ситно и го изпържете в олиото.

Прибавете настъргания морков, нека се пържи на бавен огън 4 минути, след което налейте доматения сос, разбъркайте и 2 минути по-късно свалете съда от котлона.

Съберете зеленчуците в едната половина на тенджерата, а на свободното място сложете кюфтета. Запържете ги леко, колкото да побелеят.

Добавете чесъна, подправките и лимона в съда и налейте 800 милилитра вряща вода. Оставете кюфтетата да се задушават на среден огън в продължение на 20 минути. Щом свалите от котлона, нека ястието престои под капак 5 минути и тогава поднесете.

Може да допълните с гарнитура по избор или да сервирате самостоятелно.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
Коментари към Кюфтета с кашкавал в зеленчуков сос