Крем супа от пилешко и гъби

Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
1 голяма глава лук
1 дафинов лист
1/2 ч. л. мащерка
300 г гъби
1 с. л. брашно
200 мл високомаслена сметана
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете пилешките бутчета в тенджера, залейте с 1,2 л вода, прибавете дафиновия лист, сол, увеличете котлона и изчакайте водата да заври. След това намалете огъня, отстранете образувалата се пяна, затворете съда с капак и нека бутчетата се варят до готовност. Когато това стане, извадете ги и оставете да изстиват, а бульона прецедете. В чист съд налейте 1 с. л. олио, прибавете нарязания лук и запържете в продължение на 4 - 5 минути, бъркайки на среден огън. Добавете мащерката и нарязаните на плочки гъби. Пържете до полуготовност на гъбите (около 5 - 7 минути). Сложете брашното и задръжте на котлона още минута. Налейте бульона, сложете сол на вкус и изчакайте всичко да заври. Оставете на слаб огън за 10 минути.
Обезкостете бутчетата и нарежете месото на малки парчета. Сложете ги в тенджерата заедно със сметаната, отново изчакайте да заври и изключете котлона.
Поднесете супата с нарязан на ситно пресен магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пилешка крем супа с праз
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с броколи, праз и картофи
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Пилешка крем супа с ориз, парченца месо и джинджифил
- Мексиканска червена супа Позоле
- Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
- Пилешка каша с фенел и ориз
- Пилешка крем-супа с макарони
Коментари към Крем супа от пилешко и гъби