Крем брюле от бял шоколад
Необходими продукти:
- 570 милилитра сметана
- 1 чаена лъжица ванилин
- 100 грама бял шоколад
- 2 супени лъжици пудра захар + за поръсване
- 6 жълтъка
Начин на приготвяне:
Затоплете сметаната в подходящ съд, начупете шоколада на парченца и го прибавете към топлата сметана. Продължете да загрявате, докато шоколадът се разтопи напълно, след което свалете съда от котлона, сложете ванилина и разбъркайте.
Загрейте фурната до 160 градуса.
Разбийте жълтъците с пудрата захар до получаването на гладка маса, която изсипете в шоколадовата смес. Разбъркайте и разпределете крема в малки огнеупорни купички. Подредете ги в тава, налейте вряща вода, като количеството й да достига до половината от височината на тавата. Сложете във фурната и печете в продължение на 20 минути, докато кремът се втвърди. След това извадете от фурната, изчакайте десертът да изстине малко и го приберете в хладилника до пълното му охлаждане.
Преди да поднесете, поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Коментари към Крем брюле от бял шоколад