Картофено цвете с кренвирши, кашкавал и сусам

Необходими продукти:
5-7 средни картофа
3-5 кренвирша
75 грама масло
50 грама кашкавал
сусам за украса
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до готовност. Отцедете водата и ги намачкайте заедно с маслото до получаването на пюре. Подсолете на вкус.
Сложете пюрето в найлонов плик, отрежете единия ъгъл на торбичката (може да използвате сладкарски шприц) и оформете картофено цвете в подходящ плосък съд.
Нарежете кренвиршите на кръгчета и ги подредете върху пюрето, както се вижда на снимката по-долу.
В средата на всяко цвете сложете настърган кашкавал и поръсете със сусам.
Изпечете ястието във фурната до получаването на златисто покритие.
Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
НЕИСС МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ 125 мл
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ЧЕРЕН СУСАМ 250 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
ХАРМОНИКА БИО ЧЕРЕН ТАХАН 250 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Сладък картоф
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
Коментари към Картофено цвете с кренвирши, кашкавал и сусам