Картофен огретен с прясно мляко и масло
Необходими продукти:
- 900 грама сладки картофи, обелени и нарязани на тънки филийки
- 1 скилидка чесън, разполовена
- 500 милилитра прясно мляко
- 115 грама масло
- 1/4 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
- 1 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Обтрийте дъното и стените на 4 гювечета с разполовената скилидка чесън.
- Загрейте млякото и маслото в голяма тенджера на средно силен огън, докато по ръбчето започнат да се образуват мехурчета.
- Добавете картофените филийки, индийското орехче, солта и черния пипер. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
- Намалете силата на котлона и гответе около 10 минути.
- Разпределете сместа в гювечетата и поръсете с натрошеното сирене.
- Печете около 1 час и 15 минути до златисто кафяв цвят или докато картофите абсорбират млечната смес и сиренето се разтопи.
- Поднесете гювечетата топли и им се насладете.
Приятен апетит!

Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ МАКОВО СЕМЕ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Намалете високата температура със суров картоф
- Обикновен маслен крем
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Картофен огретен с прясно мляко и масло