Карамелизирани плодове със сусам
Необходими продукти:
100 грама ананас (може да използвате консервиран)
100 грама банани
100 грама ябълки
250 грама захар
сусамови семена за поръсване
10 грама нишесте
100-150 грама тесто (пригответе от продуктите, изброени по-долу)
За тестото:
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица нишесте
1/2 супена лъжица олио
1 яйце
Начин на приготвяне:
Първо направете тестото, смесвайки брашното с олиото, нишестето и яйцето.
Нарежете плодовете на едри парчета.

Обилно ги поръсете с нишесте.

Потопете ги в готовото тесто и оставете така за известно време.

След това разбъркайте старателно, за да може всички парченца да се покрият равномерно със сместа.

Сгорещете достатъчно количество олио в подходящ съд и изпържете плодовете в него за минута (не повече).

Извадете ги в чиния, може да използвате решетъчна лъжица за целта.

Поставете на котлона отделен чист съд и в него смесете захарта и малко олио. Важно е да бъркате бързо, за да не загори карамелът и да не се втвърди (около минута е достатъчно).

Сложете готовите плодови хапки в сладката смес и поръсете със сусам.

Пържете в продължение на минута, като бъркате непрекъснато.

Десертът е готов, може да поднесете.

Добър апетит!
Снимки: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛАГЕНОВО КУКИ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР КАРАМЕЛ ТОФИ 60 г * 12 RICE UP!
НовПРОТЕИНОВ СТИК ТОФИ КАРАМЕЛ 40 г * 15 RICE UP!
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
КОЛАГЕНОВ ПРОТЕИНОВ БАР ТОФИ КАРАМЕЛ 50 г * 12 RICE UP!
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сусам
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
Коментари към Карамелизирани плодове със сусам