Канелени мъфини

Необходими продукти
За тестото:
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена чаша брашно
1/4 чаена лъжица индийско орехче
1 яйце
1/2 чаена чаша прясно мляко
85 грама разтопено масло
сол
За покритието:
120 грама разтопено масло
1/2 чаена чаша захар
1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Подмажете с масло форма за печене на мъфини. Смесете яйцето, разтопеното масло (да не бъде горещо) и млякото. В отделен съд смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта и индийското орехче. Към комбинацията от яйце, масло и мляко прибавете сухата смес и разбъркайте тестото. Разпределете го внимателно във формичките. Изпечете мъфините до златисто (около 20 минути) във фурна, загрята до 175 градуса, извадете ги и оставете да изстиват.
Направете покритието, смесвайки канелата и захарта. След това потопете всяко кексче в разтопеното масло и оваляйте в захарта с канелата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИ-ШЕЙП MR.X ГОЛД ТЕРМО БЪРН ХАРДКОР таблетки * 120
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН КАЙСИЯ С КАНЕЛА МИКС 200 г
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
КАНЕЛА ПЛЮС капсули * 30 WELLION
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ИМУНО * 20 БЧК
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечен кокосов кекс
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Приемът на големи количества канела намалява ефекта на лекарствата
- Полезни свойства на канелата
- За да бъдат растенията здрави, лекувайте ги с канела
- Отслабване с мед и канела
- Използвайте канела и лимон за сгъстяване на брадата
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Канелени мъфини