Как да съхраняваме правилно тиквата
Сезонът на тиквата настъпи и трябва да използваме максимално рационално това време, за да си приготвим вкусни ястия от оранжевия зеленчук.
Разбира се, замисляме се и за вариантите за съхранение, които дават възможност да се наслаждаваме по-дълго време на тиквата, ако я запазим добре.
Най-доброто място за целта е избата, но не всеки разполага с такава. Алтернативата е остъклената тераса.
Плодовите зеленчуци се подреждат на известно разстояние един от друг с дръжките нагоре.
Задължително покрийте всеки с плътна хартия или тъкан, за да предпазите от попадане на директна слънчева светлина.

Ако тиквата е започната да нагнива, изрежете тази част до здраво място и нагрейте разреза с помощта на пламък от свещ или запалка. Такива плодове се съхраняват отделно от неповредените, а максималната им трайност е няколко седмици. Постарайте се да консумирате първо тях.

Нарязаната тиква се съхранява в хладилник не повече от 10 дни.
Ако искате да запазите по-дълго време, обелете, нарежете на парчета или настържете, сложете в найлонови пакети и замразете.
Снимки: ruzka.ucoz.com; ivona.bigmir.net; Daily-menu.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Диета с тиква за 12 дни
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Как да съхраняваме правилно тиквата