Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Зеленчуков щрудел

Зеленчуков щрудел

от 17 юли 2013г.
Зеленчуков щрудел - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

150 г замразено бутер тесто

200 г манголд (листно цвекло)

1 перо зелен лук

150 г тиква

30 г сирене

1 с. л. масло

1 с. л. счукани орехи

1 яйце + 1 жълтък за намазване

смлян червен пипер

1 с. л. прясно мляко

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Размразете тестото, измийте и нарежете на едро листното цвекло, зеления лук - на ситно, а тиквата на малки кубчета. Натрошете сиренето.

Задушете зеления лук и тиквата в маслото за 4 минути. Прибавете листното цвекло, задушете за още 2 минути и оставате да изстива. Сложете орехите, яйцето, сиренето, червен и черен пипер, сол.

Разстелете тестото, върху него сложете плънката, затворете краищата и навийте на руло. Поставете го в подмазана тава и го намажете със смес от разбития жълтък и прясното мляко.

Сложете да се пече в продължение на 35 минути при 200 градуса, като на дъното на фурната поставите съд с вода или използвайте подходящ режим на печене, ако фурната ви има такъв.

Нарежете на парчета готовия щрудел и поднесете върху листа листно цвекло.

С плънката може да импровизирате.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи
  • Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи
  • Ябълков щрудел със стафиди и бадеми Ябълков щрудел със стафиди и бадеми
  • Щрудел с плънка от вишни и черен шоколад Щрудел с плънка от вишни и черен шоколад
0.0/5 0 оценки

Коментари към Зеленчуков щрудел

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зеленчуков щрудел
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 01:55
    Коментирайте "Зеленчуков щрудел"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
  • Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи
  • Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи
  • Щрудел със сьомга и кисело зеле
  • Щрудел от точени кори с круши и канела
  • Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши
  • Солен щрудел от бутер тесто с бекон, спанак и кашкавал
  • Щрудел с плънка от извара и стафиди
  • Тиквен щрудел с орехи и канела
  • Ябълков щрудел с ванилов сладолед
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 12 часа и 37 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 15 часа и 59 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival