Зелени маслини на тиган с магданоз и чесън
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 щипка червен пипер
- 2 чаени чаши зелени маслини /изплакнати, отцедени и подсушени/
- 1 супена лъжица червен или бял винен оцет
- 1/2 чаена чаша галета
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън.
- Добавете магданоза, чесъна и червения пипер и ги задушете в продължение на 2-3 минути, като бъркате периодично.
- Прибавете маслините и оцета, разбъркайте и гответе още 2-3 минути.
- С помощта на решетъчна лъжица извадете маслините в чиния.
- Добавете галетата и ги запечете за 3-4 минути до златист цвят.
- Върнете маслините в тигана и разбъркайте добре, за да се покрият с препечените галета.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!

Снимки: cookbooks365.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.5 МАХАГОН
МАСЛИНА ЛИСТ капсули 430 мг * 60 NATURE'S WAY
ХЕРБАМЕДИКУС КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С МАСЛО ОТ МАСЛИНА И ХИАЛУРОН 50 мл
ОЛИВЕНОЛ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 9 МНОГО СВЕТЛО РУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Салата от маслини и лук
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Маслина (европейска)
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Салата от броколи с маслини, пармезан и орехи
Коментари към Зелени маслини на тиган с магданоз и чесън