Задушено заешко с грах и домати
Необходими продукти:
около 600 грама заешко месо
500 грама замразен грах
400 грама консервирани домати
1-2 глави лук
1/2 чаена чаша сухо бяло вино
3-4 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в подходящ съд. В него задушете ситно нарязания лук за около 10-15 минути на слаб огън.
Внимавайте да не прегори, трябва да омекне и да стане прозрачен.
След това налейте виното. Щом то се изпари малко, сложете месото и нека се приготвя, докато се зачерви.
Ред е на доматите и оставете да се задушават заедно със заека в продължение на 10 минути. После добавете граха, затворете съда с капак и нека ястието остане на слаб огън до готовност на месото.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Заешко конфи в гювеч
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Заек в бяло вино с маслини и чесън
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Канинхоп
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Заек с лук и червено вино по френски
- Заешко в хлебен сос с чесън и коняк
Коментари към Задушено заешко с грах и домати