Еклери с крем маскарпоне и пудра захар

Необходими продукти:
100 грама масло
1/4 чаена лъжица сол
220 грама брашно
4 яйца
250 грама маскарпоне
120 грама пудра захар + малко за поръсване
100 милилитра течна сметана с масленост 20-22%
250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Налейте 250 милилитра вода в подходящ съд и поставете на котлона да заври. Когато това стане, прибавете маслото, солта и нека сместа отново кипне.
След това пресейте брашното директно в съда с горещата вода и разбъркайте. Трябва да се получи еднородно плътно тесто, което лесно се отделя от стените на тенджерата.
Разбийте яйцата в отделно, след което започнете да добавяте по 1-2 супени лъжици в тестото, като разбърквате добре след всяка следваща доза.
Накрая се получава меко и гъсто тесто, което запазва формата си. С него напълнете сладкарски шприц или използвайте плътен найлонов плик, чийто ъгъл отрежете.
Застелете дъното на тава с пергамент и оформете еклерите, отделяйки тестото с мокри ръце.
Изпечете ги в загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 30 минути. Еклерите трябва да се надуят.
Щом изключите фурната, не ги изваждайте веднага, а оставете да престоят в нея 10-15 минути, за да не спаднат.
Следва да направите крема, разбивайки маскарпонето с пудрата захар и сметаната. Той става гъст и нежен.
Остава само да напълните еклерите с него, като това може да стане с помощта на сладкарски шприц или просто направете страничен разрез по дължината на еклерите, който напълнете с крема.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Ягодово тирамису с шоколадови стърготини
- Еклери с маслен крем
- Целувки с крем Маскарпоне и плодове
- Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши)
Коментари към Еклери с крем маскарпоне и пудра захар