Домашна майонеза с печен чесън

Необходими продукти:
- 1 глава чесън
- 2 яйчни жълтъка със стайна температура
- 2 супени лъжици червен винен оцет
- щипка сол
- 100 милилитра зехтин
- 100 милилитра олио
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и увийте чесновата глава с алуминиево фолио.
- Печете в продължение на 30 минути, отстранете фолиото и оставете чесъна да се охлади.
- В дълбок стъклен буркан смесете зехтина с олиото.
- В малка купа разбийте яйчните жълтъци с оцета и солта.
- Добавете 1 супена лъжица от яйчената смес в буркана и пасирайте за кратко. Повторете с останалото количество, като спазвате пропорцията до гъст и гладък крем.
- Обелете печения чесън и добавете скилидките в буркана. Отново пасирайте.
- Подправете чесновата майонеза със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
- Прехвърлете в съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит!
Снимка: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
МАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
АМИКО АКТИВ капсули * 60 WEDO
ВЕГАВЕРО КАНДИ - ЕЙД КОМПЛЕКС капсули * 120
ХУНКА КЕЪР БАЛСАМ ЗА КОСА С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 400 мл
ИМУННА ФОРМУЛА капсули * 30 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Лечебни ползи от чесън
Коментари към Домашна майонеза с печен чесън